Girona, 03-07 april 2019

De groep:

    Guus         

de route (klik op het kaartje voor de verwijzing naar Strava)

Dag 1

Woensdag 3 april, 67 km / 941 hm

Rob heeft het wederom perfect via Campobicicleta geregeld, onze voorjaarstrip naar Girona. Vertrokken met z’n vijven vanochtend om 10:00 uur vanaf Weeze en om 12:00 uur landen we op Girona. We worden door de organisatie opgehaald op het vliegveld en worden met het busje naar ons appartement gebracht midden in Girona. Topplek.
We gaan eerst lunchen in een prima tentje in de buurt, kleden ons om en staan op het punt te gaan fietsen als de regen met bakken naar beneden komt. Het was helaas al voorspeld, de komende dagen worden niet zoals we dat graag zouden willen zien met een lekker voorjaarszonnetje, terrasje, korte broek.
Rob wil in het appartement blijven maar uiteraard halen we hem over om mee te gaan. Een flink onweer teistert Girona maar we laten ons er niet door weerhouden, gewoon gáán! We maken een rondje van een kleine 70 km met 2 mooie beklimmingen. Ondanks 2 gebroken ribben van Victor en een pijnlijke heup van Guus kunnen we prima samen fietsen. Bij terugkomst snel een warme douche, inkopen doen bij de Spar en daarna lekker uit eten bij restaurant Le Bistro. We besluiten om morgen eerst richting de kust te fietsen omdat daar de weersvoorspelling het beste is. We zullen zien.


Dag 2

Donderdag 4 april, 129 km / 1929 hm

Yes, de zon schijnt, voorwaarde nummer 1 voor een tripje Spanje! We zitten om 10:00 uur op de fiets en hebben gekozen om vandaag naar de kust te fietsen omdat daar de meeste kans is op mooi weer. Het eerste gedeelte gaat langs een drukke weg en fietst niet heel relaxed. Pas na 25 km wordt het rustiger en krijgen we een mooie beklimming. Vanaf de top dalen we tot in Tossa de Mar waar we bij het strand een paar pica's maken en dan koffie dringen bij een patisseria. We pikken de route weer op die ons over de prachtige kustweg leidt en continue op en af gaat. De sterke mannen voorop, Pascal, Lars en Victor. Bij St Feliude Guixois draaien we af en fietsen door tot aan Cologne waar we bij de enige zaak die open is gaan lunchen: tapas! Meteen na de lunch krijgen we een beklimming en laat Pascal zien hoe sterk hij is en voert het tempo flink op. Uiteindelijk kunnen Lars en Vic bijblijven, Guus haakt een kilometer voor de top af en Rob heeft het al eerder opgegeven. We krijgen een vlakker gedeelte waar het gas er lekker op gaat en we kop over kop richting Girona knallen. Op het einde nog even een klein maar steil hupje en zo rijden we Girona binnen. Biertje op het terras , terug naar het appartement en op advies 's avonds gegeten bij een typisch Spaans restaurant: heerlijk!


Dag 3

Vrijdag 5 april, 138 km / 2249 hm

Vandaag de koniginnerit, de meeste kilometers en hoogtemeters van onze trip. We stoeien nog wat over de kleding want de voorspelling is wisselend; zonnig, bewolkt en kans op een bui(tje), dus zeg het maar. Vooralsnog verlaten we Girona met een strakblauwe lucht en het eerste stuk gaat weer langs een grote weg. Al snel slaan we rechtsaf en komen op een prachtig glooiend binnen weggetje, au de benen zijn nog niet geheel hersteld van de vorige dagen. Na een stuk vlak beginnen we aan de eerste serieuze klim van de dag, 18 km met ongeveer 800 hoogtemeters. Vanuit Santa Coloma is een fraaie beklimming die wat onregelmatig loopt en eindigt in Sant Hilari Sacalm. Voorin vechten Pascal en Victor de strijd uit voor de eer (Vic als eerste), Lars haalt Guus op het laatste nog in en Rob eindigt daarna. Een heerlijke afdaling volgt tot aan Arbuciés en dan krijgen we klim nummer twee voor de kiezen. Deze klim loopt wat regelmatiger en Pascal voert het tempo meteen op. Guus en Vic volgen maar ook niet meer dan dat, de Vinck gaat lekker los. Op de top gaan we lunchen in een truckers restaurant waar het menu van de dag prima is. Veel voor weinig. Een klein huipje terug naar Sant Hilari en dan een kronkelige afdaling, typisch ééntje voor de experts! Bij Oser slaan we rechtsaf om nog een smerig klimmetje van 4 km te doen. Daarna gaat het via een stuwmeer omlaag en eindigen we in de regen in Girona. Dat was nou net niet de bedoeling maar vooruit, prima dag gehad. Na de douche gaan we in de stad een biertje drinken in de kroeg en eten wederom bij Le Bistro, gewoon omdat het daar helemaal ok is.


Dag 4

Zaterdag 6 april, 121 km / 1759 hm

Alweer de laatste dag van onze voorjaarstrip. De weergoden zouden ons goed gezind zijn, een graad of 18 en zonnig, we zijn benieuwd of dat klopt. We hebben even wat moeite om de route te vinden en éénmaal, via wat shortcuts, daar op beland gaan we meteen over op een onverhard pad. Lars vindt dit geweldig! Het is klimmen en dalen over soms erg slechte stukken, het lijkt wel een mountainbiketocht. Na een klein stuk asfalt weer een strade bianchi, deze is nog langer. Als we uiteindelijk op normaal asfalt rijden gaat het richting Bayoles waar we langs het prachtige meer rijden. Van daaruit gaan we klimmen en vooral Lars en Pascal geven er een flinke snok aan. Als we in Olot aankomen besluiten we om in de plaatselijke pizzeria te lunchen. Allemaal prima pasta gehad. De 18 graden hebben we nog steeds niet bereikt, sterker nog, het is ronduit fris met een koude, stevige wind. Vanaf de lunch krijgen we nog 2 ‘hupjes’ van een km of 2 en uiteraard ook weer stuk onverhard. Met 1 lekke band komen we er vandaag genadig vanaf. Als we terug zijn in Girona nestelen we ons op een gezellig terras in het centrum en laten we ons het welverdiende biertje en tapas prima smaken. Beetje relaxen in het appartement en voor de laatste keer uit eten in de stad.


Prima trainingsdagen gehad, mooie routes, matig weer, goede organisatie. 
De komende weken is er fysiek nog wel wat werk aan de winkel…Totaal 4 dagen: 455 km / 6878 hm 

Heren, muchos gracias!                                
            Guus

Guus Vonk

Lars

  Rob          

Filmpje
  Girona

HOME    REISVERSLAGEN    PROFIELEN    COLS    BEKLIMMINGEN    FOTOALBUM    TECHNIEK    MEDISCH    BIKEFITTING    CONTACT

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

  Pascal        

  Victor